De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isoleren

Isolatie verplicht?
Een vloerverwarming laten aanbrengen in je huis is een keuze die steeds meer woningbezitters maken. Logisch, want je hebt er heel veel profijt van. Een vloerverwarming biedt jou veel meer leefruimte in je huis. De radiatoren die anders heel veel ruimte innemen hoef je nu niet meer in je woonkamer te hebben.

De plek onder het raam naar de achtertuin kan vanaf nu worden ingenomen door een schuifpui of openslaande tuindeuren zonder dat je klem komt te zitten met radiatoren die in de weg staan. Een vloerverwarming is echter een systeem waarbij je wel een aantal voorwaarden in je achterhoofd moet houden.

Meer rendement van je vloerverwarming

Een vloerverwarming is een kostbare aanschaf. Het is een systeem wat behoorlijk wat energie zal gaan besparen doordat het met een lage temperatuur water je huis verwarmt. Natuurlijk is dat een belangrijke reden om vloerverwarming te nemen. Je verstookt al minder, maar toch wil je het optimale profijt hebben van je vloerverwarming. Dit behaal je door een isolatie in je vloer te laten aanbrengen.

Waarom je vloerisolatie zou laten aanbrengen?

Vloerisolatie wordt aangebracht tegen de bovenkant van de kruipruimte aan. Een vloerisolatie is de methode bij uitstek om te voorkomen dat de warmte die jij opwekt met je vloerverwarming net zo snel weer vertrekt naar de grond toe.

De warmte van je vloerverwarming zal weg willen trekken naar beneden, maar de vloerisolatie houdt dat tegen. Op die manier wordt de warmte weer terug gestuurd naar boven toe waardoor het niet verloren gaat.

Waarom je kruipruimte isolatie zou laten aanbrengen?

Een kruipruimte kan kil aanvoelen. Dit komt doordat er vocht in is komen te staan in de loop der tijd. Een kruipruimte wordt daarom vaak voorzien van isolatie. Hierdoor kan het vocht van buitenaf niet meer naar binnen komen in de kruipruimte en kan het vocht uit de kruipruimte niet optrekken in je muren.

Is isolatie een verplichting?

Isolatie van je vloer en je kruipruimte zijn dus geen verplichtingen. Toch is het iets wat door iedere monteur wordt aangeraden. Je bespaart er op den duur een hoop energie mee en je hebt nog meer profijt van je vloerverwarming. Een isolatie van je vloer en je kruipruimte heeft al als doel dat er geen kou van onderaf je huis binnen kan komen. Het heeft echter in combinatie met een vloerverwarming ook tot gevolg dat er geen opgewekte warmte de grond in kan lekken.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.