De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming tot 60 m2

Diverse kosten voor vloerverwarming tot 60m2
Een vloerverwarming in huis is voor steeds meer mensen een haalbare en comfortabele optie. Zeker als je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming, levert je dit mooie voordelen op. Je kunt de hele dag in huis rondlopen op blote voeten, de vloerverwarming zorgt voor optimale isolatie en er wordt een aangename warmte gecreëerd in alle ruimtes van het huis. Wat zijn de diverse kosten die komen kijken bij vloerverwarming tot 60m2?

Kostenopbouw

Vier verschillende factoren zullen uiteindelijk de kostprijs van de vloerverwarming, inclusief aanschaf en (professionele) installatie, bepalen. Dat zijn de volgende:

  • Materiaalkosten: Dit is de grootste kostenpost. Gemiddeld genomen wordt de kostprijs voor 48% bepaalt door de aanschaf van het materiaal. Dit is een reden om met een scherpe blik te kijken naar meerdere mogelijkheden, dus vraag altijd meerdere offertes aan.
  • Arbeidskosten: Dit zijn de tarieven die bedrijven in de offerte zetten. Wanneer je de termijn bepaalt om vloerverwarming te leggen, kan je ook direct in onderhandeling over een gunstige prijs. De arbeidskosten omvatten 45% van de totale kosten, dus het is ook hier handig om voldoende offertes aan te vragen.
  • Afvoerkosten: Alles kosten die gemaakt worden voor het afvoeren van puin en gebruikte materialen. Dit kan je ook zelf, maar vaak zorgen bedrijven voor de opruimwerkzaamheden. Bepalend voor 5% van de uiteindelijke kostprijs.
  • Voorrijkosten: Een andere benaming voor reiskostenvergoeding. Hoewel niet ieder installatiebedrijf deze kosten in rekening brengt, dien je hier binnen de offertes wel rekening mee te houden. Je kunt op deze 2% van de kostprijs voor vloerverwarming besparen door vooral bedrijven uit de regio te benaderen.

Extra opties 60m2

Naast de vaste vier kostenposten zijn nog extra opties mogelijk die de uiteindelijke kostprijs van de vloerverwarming kunnen beïnvloeden.

  • Bij- of hoofdverwarming: Bij 60m2 vloerverwarming kan je al gaan denken aan hoofdverwarming. Een gemiddeld Vlaams huis is namelijk ongeveer 95 m2. Bij hoofdverwarming heb je hogere materiaalkosten, omdat de warmteleidingen dichter langs elkaar liggen dan in het geval van bijverwarming.
  • Type installatie: Kies je voor infrezen, matten of een compleet nieuwe dekvloer? Er zijn talloze mogelijkheden om de vloerverwarming in huis aan te leggen, elk met een andere prijs en binnen een andere termijn. De kosten kunnen hoger of lager uitvallen bij de keuzes die je maakt.
  • Aanvullende werkzaamheden: Daarbij kan je denken aan de installatie van een pompschakelaar die los functioneert van de centrale verwarming, maar ook aan installatie van de vloerverwarming vanuit de kruipruimte.

Prijsindicatie voor vloerverwarming tot 60m2

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 60 m2 €1000
Uitgebreide bijverwarming 60 m2 €1125
Hoofdverwarming 60 m2 €1500

Met een oppervlakte van 60m2 kan je het beste kiezen voor uitgebreide bijverwarming, afhankelijk van de situatie.

Offertes vergelijken

Vraag offertes aan. Uit onderzoek is gebleken dat je tenminste zoveel offertes nodig hebt om tot een gunstige prijsopgave te komen. Je kunt door goed te vergelijken bij de aanschaf en installatie van de vloerverwarming al gauw 10% tot soms wel 40% besparen op de uiteindelijke kosten.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.