De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming op matten

Een vloerverwarming is een systeem wat een behoorlijke innovatie heeft doorgemaakt de afgelopen tijd. Daar waar een radiator stil is blijven staan in zijn ontwikkeling is de vloerverwarming mee ontwikkeld met de soorten vloerbedekking die er tegenwoordig gangbaar zijn. Waar een vloerverwarming in het verleden een systeem was wat enkel met buizen werd gebruikt is er een revolutie geweest. De revolutie heet de krimpmat.

Vloerverwarming als een puzzel

Woonkamers zijn niet allemaal standaard vierkant of rechthoekig. Daarom is het niet meer dan logisch dat een vloerverwarming dat ook niet is. Om in een woning alle hoeken te kunnen bereiken met vloerverwarming is er de krimpmat in de handel gekomen. Dit is een mat die je aan andere vloerverwarmingsmatten vast maakt. De elektriciteit of het hete water wat je nodig hebt om je vloerverwarming warm te krijgen stroomt van mat naar mat. Naadloos krijg je een gelijkmatig warme vloer.

Vloerverwarming op rollen

Een andere soort vloerverwarming die hier erg op lijkt is de vloerverwarming die op rollen zit. Dit is een systeem waar geen heet water maar enkel elektriciteit aan te pas komt. De matten rol je uit voor zover ze nodig zijn in je woonkamer. Naderhand sluit je de matten op elkaar aan waarna je ze op het stroomnet aansluit. Vloerverwarming die je op deze manier aansluit kan onder alle soorten vloerbedekking komen te liggen.

Welke vloerbedekking bij welke vloerverwarming?

Vloerbedekking van textiel is toe te voegen aan allerlei soorten vloerverwarming. De vloerverwarming op matten is echter het meest populair. Dit systeem neemt de minste ruimte in en is het snelste aan te leggen zonder dat er een complete verbouwing aan te pas komt. Neem je een vloer met steen of met tegels, dan is het klassieke vloerverwarmingssysteem met buizen nog altijd het meest populair. Komt de vloerverwarming in een kleine ruimte zoals je badkamer te liggen, dan is een vloerverwarming op krimpmatten de handigste oplossing.

Aandachtspunten bij vloerverwarming met matten

Laat je een vloerverwarming met matten aanleggen, dan is het goed om het onderstaande aandachtspunt goed in je gedachten te houden.

  • Sluit een extra groep aan in de meterkast. Een vloerverwarming die met krimpmatten werkt op elektriciteit zorgt voor een behoorlijk hogere energieverbruik dan je gewend was. Het is dan ook noodzakelijk dat je een extra groep aansluit in je meterkast om te voorkomen dat je met kortsluiting of een overspannen netwerk komt te zitten.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.