Prijzen vloerverwarming tot 20 m2

Met vloerverwarming kan je verschillende kanten op, zo kan je het gebruiken als (uitgebreide) bijverwarming in de slaapkamer of keuken bijvoorbeeld. Deze zijn vaak 15 m2 tot 20 m2. Wat de kosten voor vloerverwarming tot 20 m2 zijn, bespreken we in dit artikel.

Vloerverwarming en laminaat

Opbouw van de kosten

De kosten zijn opgebouwd uit de volgende vier onderdelen:

  • Materiaalkosten: Al het materiaal dat komt kijken bij vloerverwarming, zowel voor de aanschaf als de installatie komt neer op 48% van de uiteindelijke totaalprijs.
  • Arbeidskosten: Het uurtarief van het bedrijf dat de installatie gaat verzorgen omvat vaak 45% van de kostprijs van vloerverwarming.
  • Afvoerkosten: Het puin en ongebruikte materiaal dat weer mee wordt genomen door het bedrijf zijn 5% van de uiteindelijke prijs.
  • Voorrijkosten: Zitten vaak in bij de arbeidskosten. Bedrijven uit de regio zijn een voordeligere optie.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 20 m2 €750
Uitgebreide bijverwarming 20 m2 €825
Hoofdverwarming 20 m2 €875

Extra opties

Er zijn nog aanvullende opties voor de installatie van vloerverwarming, die de uiteindelijke prijs hoger kunnen maken.

  • Thermostaat: aansluiting op de bestaande thermostaat kost €40 euro.
  • Pompschakelaar: laat de vloerverwarming alleen aan staan wanneer nodig. Deze optie kost je €100 euro, maar is wel een duurzame bezuiniging.

Offertes vergelijken

Vraag offertes aan en vergelijk ze omdat bedrijven voor de diverse kostenposten vaak verschillende prijzen hanteren. Door goed te vergelijken kan je al snel enkele honderden euro’s besparen op de aanschaf en installatie van vloerverwarming. Daarnaast valt er binnen de uitgebrachte offertes nog verder te onderhandelen over een gunstige prijs.

Wat kost vloerverwarming?

Benader experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste expert

Ontvang offertes van specialisten