De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming tot 20m2

De kosten voor vloerverwarming per 20 m2
Ben je op zoek naar een manier om meer comfort te creëren in (ruimtes) in je huis? Vloerverwarming zorgt ervoor dat je nooit meer koude voeten hoeft te hebben en het is ook nog eens betaalbaar voor bijna iedereen. Vloerverwarming heeft daarnaast grote voordelen, want vaak vindt het aanleggen tegelijkertijd plaats met isolatie, waardoor je in de toekomst flink kunt bezuinigen op je energieverbruik en dus rekening. Wat zijn de kosten voor vloerverwarming per 20m2?

De mogelijkheden van vloerverwarming

Je kan met vloerverwarming verschillende kanten op, zo kan je het gebruiken als hoofdverwarming of als (uitgebreide) bijverwarming. Hoofdverwarming heeft als grote voordelen dat je geen aanvullende warmtebronnen (radiatoren) meer nodig hebt, waardoor je meer ruimte creëert in huis. Daarnaast is de warmte die vloerverwarming afgeeft een stuk schoner en aangenamer, waarbij de temperatuur gelijkmatiger over het huis wordt verdeeld. Zo krijg je een gezonder leefklimaat in huis en dat is goed voor lichaam en geest.

Bijverwarming is ook een goede mogelijkheid. Hierbij kies je voor vloerverwarming in een specifieke ruimte. In de meeste gevallen wordt vloerverwarming gelegd in de badkamer of keuken. Je kan dit op diverse manieren doen; infrezen in de bestaande vloer, maar ook een nieuwe dekvloer leggen bij een renovatie of in een nieuwbouwhuis. Bijverwarming is een goedkopere optie, omdat de warmteslangen onder de vloer verder uit elkaar mogen liggen.

De kostenopbouw

  • Materiaalkosten: Al het materiaal dat komt kijken bij vloerverwarming, zowel voor aanschaf als installatie. Is 48% van de uiteindelijke totaalprijs.
  • Arbeidskosten: Uurtarieven van het gespecialiseerde bedrijf die de installatie gaat verzorgen. Omvat 45% van de kostprijs van vloerverwarming.
  • Afvoerkosten: Het puin en gebruikte materiaal dat weer mee wordt genomen door het bedrijf, terwijl je dit ook zelf kan doen. Dit is 5% van de uiteindelijke prijs.
  • Voorrijkosten: Zitten vaak in bij de arbeidskosten. Je kan het vergelijken met reiskostenvergoeding. Bedrijven uit de regio zijn een voordeligere optie.

Extra opties

Er zijn nog aanvullende opties voor de installatie van vloerverwarming, die de uiteindelijke prijs per 20m2 hoger kunnen maken, afhankelijk van de keuzes die je maakt.

  • Thermostaatkraan: Aansluiting op de bestaande thermostaatkraan kost 40 euro.
  • Pompschakelaar: Laat de vloerverwarming alleen aan staan wanneer nodig. Deze optie kost je 100 euro, maar is wel een duurzame bezuiniging.
  • Anhydriet aanwezig: Belangrijke optie bij het infrezen van de vloerverwarming.

Kosten per 20m2

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 20 m2 €750
Uitgebreide bijverwarming 20 m2 €825
Hoofdverwarming 20 m2 €875

Offertes vergelijken

Probeer offertes aan te vragen. Bedrijven vragen voor de diverse kostenposten vaak verschillende tarieven en prijzen. Door goed te vergelijken kan je al snel enkele honderden euro’s besparen op de aanschaf en installatie van de vloerverwarming. Daarnaast valt er binnen de uitgebrachte offertes door bedrijven nog verder te onderhandelen over een gunstige prijs voor beide partijen.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.