De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming voordelen

Als woningeigenaar is het heel belangrijk dat je het hele oppervlak van je huis efficiënt kan benutten. Een methode die daartoe steeds vaker wordt aangewend, is vloerverwarming. Vloerverwarming was in het verleden een verwarmingsstijl die je vooral in luxe villa’s aantrof. Het was een luxegoed wat niet voor de normale sterveling was weggelegd. Kijk je tegenwoordig, dan is een vloerverwarming verworden tot een aanschaf die eigenlijk iedere woningbezitter kan doen. We hebben de voordelen voor je opgezocht.

  • Vloerverwarming kan onder ieder type vloer. In het verleden was het zo dat vloerverwarming alleen onder plavuizen werd geplaatst. Tegenwoordig kan een vloerverwarming onder ieder type vloer worden geplaatst. Denk er wel aan dat je een systeem kiest wat goed aansluit en wat professioneel wordt aangelegd. Het laatste wat je wil is een storing in je vloerverwarming terwijl deze helemaal dicht en onbereikbaar zit verwerkt in je vloer.
  • Vloerverwarming biedt ruimte voor andere zaken. Kies je voor een vloerverwarming, dan krijg je ruimte in je huis voor andere zaken. De radiatoren die anders onder de ramen stonden opgesteld zijn weg, en je hebt de ruimte om bijvoorbeeld een schuifpui te laten plaatsen. Een vloerverwarming biedt ook de gelegenheid om bijvoorbeeld een serre te laten plaatsen zonder hinderlijke obstakels.
  • Vloerverwarming is veiliger voor kinderen. Radiatoren in je huis zijn heel gevaarlijk wanneer je kinderen hebt. Kleine kinderen zullen hun handen tegen de hete radiator aanhouden met alle gevolgen van dien. Heb je een vloerverwarming, dan is het risico op verbranding aan een verwarming op de benedenverdieping uitgesloten.
  • Vloerverwarming heeft minder hoge temperaturen nodig. Ga je een huis verwarmen met radiatoren, dan zullen de radiatoren behoorlijk heet moeten worden ingesteld om een behaaglijk warm huis te krijgen. Een vloerverwarming heeft veel minder hoge temperaturen nodig. Je krijgt de warmte indirect in je huis via je voeten. Dan kan je volstaan met minder hoge temperaturen.
  • Vloerverwarming is gemakkelijk aan te leggen. Een vloerverwarming aanleggen is relatief gemakkelijk. Je hebt systemen die bestaan uit matten die je als puzzelstukken op elkaar aansluit. Hierdoor heb je eigenlijk binnen een halve dag je hele benedenverdieping voorzien van een vloerverwarming.
  • Vloerverwarming kan worden aangelegd zonder wateraansluiting. Vloerverwarming heb je watergedragen en op elektriciteit. Een vloerverwarming op elektriciteit werkt als een elektrische deken. Je hebt geen wateraansluiting voor de radiatoren nodig. Een stopcontact en een extra groep volstaan om een vloerverwarming aan te leggen.

Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag offertes op.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.