De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming per m2

Welke kosten zijn verbonden aan vloerverwarming per m2
Voor een prettiger woonklimaat, meer comfort en een flinke bezuiniging op je energieverbruik is vloerverwarming een ideale totaaloplossing. Deze duurzame investering geeft je zowel op persoonlijk als financieel vlak een nieuw elan.

Daarbij zijn diverse systemen mogelijk die passen binnen elk huishouden, of je nou beschikt over een oude woning of een nieuwe woning gaat bouwen. Dat vloerverwarming is een behoorlijke (duurzame) investering.

Wat ben je dan kwijt aan de kosten van vloerverwarming per m2?

Mogelijkheden

Allereerst is het dan verstandig om te kijken naar de mogelijkheden, want vloerverwarmingen zijn in diverse vormen verkrijgbaar.

  • Droogbouw of natbouw: Droogbouwsystemen zijn vaak platen of matten waarin de warmtebuizen worden geplaatst. Het is een eenvoudige manier van installeren, waarbij het ook nog eens de meest energiezuinige optie is. Droogbouw is in aanschaf en installatie overigens net iets duurder dan natbouw. Natbouw is goedkoper is de aanschaf, maar geleid de warmte minder goed. Daarnaast mag je natbouwinstallaties pas na ongeveer 5 weken gaan gebruiken, omdat deze eerst moet drogen.
  • Bij- of hoofdverwarming: Bijverwarming is een toepassing waarbij vloerverwarming aanvullend wordt gebruikt, bijvoorbeeld in de badkamer. Er is minder materiaal zoals warmtebuizen nodig, omdat deze verder uit elkaar mogen liggen. Vloerverwarming als hoofdverwarming is complexer, de warmtebuizen/slangen liggen dichter op elkaar, om de warmte optimaal over alle ruimtes in het huis te verdelen. Deze optie is vanzelfsprekend duurder.
  • Infrezen of matten: Wil je de eigen vloer behouden, of ga je voor een nieuwe dekvloer? Dat is de vraag bij frezen of matten. Infrezen kan op de bestaande vloer en is voordeliger. Matten zijn complexer en iets duurder.

Kostenopbouw vloerverwarming

De kostenopbouw van vloerverwarming bestaat uit vier factoren die uiteindelijk zullen bepalen wat de vloerverwarming je gaat kosten.

  • Materiaalkosten: Deze kostenpost speelt met 48% op de totaalprijs een groter rol. Je kan hier op bezuinigen door meerdere offertes aan te vragen en te gaan vergelijken. Denk bij materiaal aan warmteslangen, maar ook matten en wapeningen.
  • Arbeidskosten: Het uurloon van de specialisten die de vloerverwarming neerleggen. Je kunt hier tevens op besparen door offertes goed te vergelijken.
  • Afvoerkosten: Zaken als puin en gebruikt materiaal dat weer wordt meegenomen door het bedrijf. Je kan afvoerkosten zelf op je nemen, maar vaak is dit een bijkomende service van het bedrijf.
  • Voorrijkosten: Deze kosten worden niet zo vaak meer in rekening gebracht. Het is afhankelijk van de afstand die het bedrijf moet afleggen om bij je thuis te komen.

Prijsindicatie vloerverwarming per m2

Afhankelijk van het type vloerverwarming geldt dat voor een m2 vloerverwarming de volgende prijs staat:

  • Droogbouw: €125 euro
  • Natbouw: €100 euro
  • Frezen: €80 euro

Offertes vergelijken

Vraag offertes op. Uit onderzoek is gebleken dat je daarmee tot 40% kan besparen op de kosten. Overigens dien je ook uit te zoeken welke vorm van vloerverwarming je graag in huis wilt nemen, voordat je offertes aan gaat vragen. Hou je zoekopdracht zo specifiek mogelijk.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.