De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming leggen door specialist

De kosten voor installatie van de vloerverwarming door een specialist
Ben je van plan om vloerverwarming te installeren in je huis? Een goede keuze! Het zorgt voor meer comfort en afhankelijk van het gebruik krijg je ook nog eens een gezondere luchtcirculatie. Zo geef je een impuls aan je hele huis. Een vloerverwarming leggen is niet makkelijk, dus zelf de installatie op je nemen is niet ideaal, hoewel je er natuurlijk wel veel geld mee kan besparen. Een specialist kent echter alle facetten die komen kijken bij de installatie en zo weer je zeker dat de vloerverwarming goed in huis komt te liggen.

De kostenopbouw voor vloerverwarming

Ga je in zee met een gespecialiseerd bedrijf, dan bestaat de uiteindelijke kostprijs uit vier verschillende onderdelen. Je krijgt deze onderdelen ook onder ogen als je meerdere offertes aan gaat vragen bij bedrijven.

Dus we geven je alvast inzicht in de kostenposten waar je mogelijk veel op kunt besparen.

  • Materiaalkosten: Bijna de helft (48%) van de kostprijs voor vloerverwarming is afkomstig uit de materiaalkosten. Door meerdere offertes te vergelijken kan je prima besparen op deze kostenpost. Materiaal kan je het best inkopen bij de specialist.
  • Arbeidskosten: Bepalen 45% van de totaalprijs. Bedrijven hanteren altijd andere uurtarieven en belangrijk is ook om een redelijke termijn af te spreken met het installatiebedrijf. Zo kom je tot een gunstige situatie qua prijs/kwaliteit verhouding.
  • Afvoerkosten: Een gespecialiseerd bedrijf regelt vaak alles van top tot teen, zo ook de afvoer van puin, gebruikte materialen en overbodig geworden elementen uit je huis (verwijderde radiatoren). Deze 5% van de kosten kan je zelf ook op je nemen.
  • Voorrijkosten: Bepalen vaak voor ‘slechts’ 2% de prijs. Dit is een eventuele optie, want vaak worden deze kosten meegenomen in de arbeidskosten. Het is overigens voordeliger om een bedrijf te kiezen uit je eigen regio.

Extra opties die een specialist kunnen verzorgen

Naast de vaste kostenposten zijn er nog mogelijkheden die de prijs ook kunnen beïnvloeden. Dat is van meerdere eigen keuzes afhankelijk.

  • Bij- of hoofdverwarming: De specialist kan de vloerverwarming installeren als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming in specifieke ruimtes. Voor hoofdverwarming heb je meer materiaal nodig, dus dit is een duurdere optie.
  • Installatie: Hoe wil je de vloerverwarming laten installeren? Dat kan door infrezen, dit is een vrij snelle en goedkope manier. Je hebt echter ook nog een optie voor natbouw of droogbouw, waaraan ook weer diverse kosten zitten verbonden.
  • Extra: Een pomp, verdeler, thermostaat of bypass zijn voorbeelden van extra opties die de prijs kunnen beïnvloeden. De pomp zorgt voor het warme water en staat min of meer los van de centrale verwarming, terwijl de verdeler de warmte gelijkmatig over de vloer verdeelt. De bypass en thermostaat ontlasten de cv ketel.

Prijsindicatie vloerverwarming door specialist

Bijverwarming Uitgebreide bijverwarming Hoofdverwarming Gemiddelde prijs
Tot 20 m2 Tot 15 m2 Tot 10 m2 € 800 – 850
Tot 40 m2 Tot 30 m2 Tot 20 m2 € 875 – 925
Tot 60 m2 Tot 45 m2 Tot 30 m2 € 1000 – 1075
Tot 80 m2 Tot 60 m2 Tot 40 m2 € 1100 – 1200
Tot 100 m2 Tot 75 m2 Tot 50 m2 € 1250 – 1375
Tot 120 m2 Tot 90 m2 Tot 60 m2 € 1450 – 1650
Tot 140 m2 Tot 105 m2 Tot 70 m2 € 1700 – 1850

Offertes vergelijken

Onderhandelen helpt! Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven, zodat je goed op de hoogte bent van de mogelijke kosten. Zo creëer je voor je eigen budget een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. De specialist zorgt ervoor dat je vloerverwarming op de juiste manier in huis komt te liggen.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.