De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Nadelen radiatoren

Nadelen radiatoren ten opzichte van vloerverwarming
Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in hun huis in plaats van radiatoren. De redenen die ze hiervoor aanvoeren zijn heel divers. We hebben voor je opgezocht waarom vloerverwarming toch zo’n betere oplossing is om je huis te verwarmen dan radiatoren.

Meer ruimte

Kies je voor een vloerverwarming, dan hoef je geen radiatoren meer te plaatsen op de etage waar je een vloerverwarming plaatst. Dat is gemakkelijk, en je merkt dan pas hoeveel ruimte radiatoren eigenlijk innemen in een kamer. De prominente plek waar ze altijd stonden is nu lege ruimte geworden waar jij wat leukers mee kan doen.

Een mooie schuifpui

Wil jij een schuifpui laten plaatsen in je huis, dan is de eerste vraag altijd; ‘waar zitten de radiatoren’. Die radiatoren zullen namelijk weg moeten bij de muur aan je achtergevel. Om een verhuispartij te voorkomen is vloerverwarming de beste oplossing. Je hebt de hele vloer voor jezelf en je krijgt een mooie comfortabele kamer.

Indirecte warmte is beter

Met een vloerverwarming krijg je indirecte warmte in je huis. Dit zorgt ervoor dat je voeten eerst warm worden. Vervolgens wordt de rest van je lichaam automatisch warm. Bij radiatoren wordt warmte afgegeven je huis in. Daarna zal een klein gedeelte van de warmte blijven hangen in je huis. Het grootste gedeelte van de warmte verdwijnt echter ongebruikt naar boven toe alwaar het door het dak verdwijnt.

Veiliger voor kinderen

Je wil het niet meemaken. Een kind is in je kamer aan het spelen en brandt zich op een ongelukkig ogenblik aan de gloeiend hete radiator. Lelijke en pijnlijke brandwonden kunnen het gevolg zijn. Met een vloerverwarming is de temperatuur lager, en is de verwarming zelf niet direct te bereiken voor een kind. Ongelukken met hete radiatoren behoren dus tot het verleden.

Energievriendelijker

Een verwarmingssysteem met radiatoren vreet behoorlijk wat energie. De warmte die je naar de radiatoren toe haalt is enorm. Er wordt nauwelijks efficiënt gebruik van gemaakt met als logisch gevolg dat je blijft stoken. Een vloerverwarming daarentegen heeft een lagere temperatuur nodig en de verwarming blijft op temperatuur zolang jij dat wil . Daar gaat geen extra aardgas aan verloren. Bovendien is een vloerverwarming in combinatie met een vloerisolatie een gouden oplossing. Je verstookt behoorlijk minder aardgas omdat je zuiniger doet op het gebied van verbruik. Doordat de indirecte warmte niet verloren gaat is een vloerverwarming een bron van besparing.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.