De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming tussenwoning

De kosten voor vloerverwarming in een tussenwoning
Vloerverwarming is een comfortabele oplossing voor meerdere ruimtes in je huis. Het heeft naast de warme voeten en aangename temperatuurregulering, ook nog financiële voordelen waar je misschien niet eens bij na had gedacht. Wist je namelijk dat vloerverwarming ook buitengewoon handig kan zijn om je huis beter te isoleren? Met de duurzame kenmerken en voordelen in comfort, is een vloerverwarming voor ieder huishouden een must. Je hebt ook nog talloze mogelijkheden. Woon je in een tussenwoning? Dan bestaan er ook voor jou diverse mogelijkheden voor vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming

  • Comfort: Vloerverwarming voelt heerlijk onder je voeten. Daarnaast is vloerverwarming ook nog eens beter voor de luchtcirculatie in huis, dat ten opzichte van radiatoren die onaangename warmte voortbrengen en een broeinest zijn van stof.
  • Isolatie: Vloerverwarming wordt vaak in huis gelegd in combinatie met een verbeterde isolatie. Veel tocht- en vochtgaten zitten in de grond, hetgeen ook één van de redenen is dat je voeten vaak koud aanvoelen op een normale grond. Isolatie zorgt voor meer voordelen, zo zie je in het volgende punt.
  • Energiezuinig: Door een sterke isolatie in je huis, zorg je ervoor dat warmte beter behouden kan blijven. Zo ben je minder geld kwijt aan stookkosten, helemaal wanneer je kiest voor vloerverwarming als bijverwarming.

De mogelijkheden

  • Bij- of hoofdverwarming: Bijverwarming is een goedkope versie van vloerverwarming. Je ziet het als comfort voor je voeten, maar blijft nog steeds andere warmtebronnen gebruiken. Hoofdverwarming is de enige warmtebron in het huis, die functie kan vloerverwarming efficiënt aan. Het kost wel iets meer per m2, maar je bent in de toekomst voordelig uit qua energie-uitgaven.
  • Droogbouw en natbouw: Droogbouw is een duurdere manier van vloerverwarming en deze wordt dan ook minder verkozen. Wellicht ten onrechte, want droogbouw is energiezuiniger en dat is niet onbelangrijk. Voor natbouw geldt precies het omgekeerde, waarbij natbouw ook pas na minimaal 6 weken gebruikt mag worden.

Hoe ziet een tussenwoning eruit?

De gemiddelde Vlaamse tussenwoning, dus onderdeel van rijtjeswoningen, is 135 m2. Het kan natuurlijk zijn dat jouw tussenwoning net iets groter of kleiner is, maar het is een goede graadmeter om online op zoek te gaan naar de kosten die je tegen kunt komen. Vaak heeft een tussenwoning één grote slaapkamer en twee kleinere slaapkamers. Daarnaast is er een keuken, woonkamer en grote badkamer. Je kunt zowel een hoofd- als bijverwarming systeem aanleggen.

Prijsindicatie

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 135 m2 €1415
Uitgebreide bijverwarming 135 m2 €1910
Hoofdverwarming 135 m2 €2510

Offertes vergelijken

Probeer altijd meerdere offertes aan te vragen bij bedrijven. Uit onderzoek is gebleken dat je hierdoor flink kan besparen op de installatie van vloerverwarmingen, soms tot wel 40%! Daarnaast is het mogelijk om binnen de voorwaarden van de offerte nog met bedrijven te onderhandelen over er gunstige prijs.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.