De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming tot 80m2

Informatie over de kosten van vloerverwarming tot 80m2
Meer comfort, betere isolatie in huis en altijd de zekerheid van een aangename warmte. Zomaar wat kenmerken die je ook kan ervaren als je vloerverwarming in huis neemt. In steeds meer Belgische huishoudens is vloerverwarming in verschillende vormen niet meer weg te denken, zeker nu innovaties er voor zorgen dat ook oudere huizen en appartementen op een simpele en snelle manier vloerverwarming kunnen krijgen. Wat zijn de vaste kostenposten en prijsindicatie voor vloerverwarming tot 80m2?

Wat bepaalt mede de prijs?

Vloerverwarming kan op diverse manieren in huis worden gelegd. Denk je aan een vloerverwarming tot een oppervlakte van 80m2, dan is de kans echter groot dat je je hele huis wilt voorzien. In dat geval gaat het op hoofdverwarming, waardoor je alle andere warmtebronnen uit huis kunt verwijderen.

Radiatoren zijn daarmee overbodig, waarbij die verwijdering niet alleen ruimte oplevert, maar de vloerverwarming ten opzichte van radiatoren ook nog eens veel schonere warmte afgeeft. Daarnaast hoef je niet zulke hoge stookkosten te maken op de vloerverwarming, zodat je kan besparen op je energieverbruik. Je kan echter ook nog altijd kiezen voor bijverwarming, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer. Bij hoofdverwarming heb je hogere materiaalkosten dan voor bijverwarming.

De kostenopbouw van vloerverwarming

Er zijn altijd vier vaste factoren bepalen die kostprijs voor aanschaf en installatie van de vloerverwarming in je huis.

  • Materiaalkosten: Dit zijn alle kosten van de vloerverwarming, goed voor 48% van de uiteindelijke kostprijs. Het is goed mogelijk om op deze kostenpost te besparen, door verschillende offertes aan te vragen. Het is daarbij dus ook belangrijk om een keuze te maken tussen hoofd- of bijverwarming.
  • Arbeidskosten: Van de specialisten die de vloerverwarming installeren. Afhankelijk van de termijn hoe hoog deze kosten (45% van de kostprijs) uitvallen, maar meerdere offertes raadplegen kan opnieuw gunstig uitpakken.
  • Afvoerkosten: Puin en gebruikte materialen die weer worden meegenomen door het bedrijf. Dit kan je zelf eventueel ook doen en zo 5% op de kostprijs besparen.
  • Voorrijkosten: Een soort reiskostenvergoeding, wordt vaak alleen gerekend als het installatiebedrijf verder dan 30 kilometer moet rijden om bij je huis te komen.

Prijsindicatie vloerverwarming tot 80m2

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 80 m2 €1125
Uitgebreide bijverwarming 80 m2 €1300
Hoofdverwarming 80 m2 €1800

Hoeveel tijd voor installatie?

De oppervlakte van 80m2 is fors, daarom mag je rekening houden met enkele dagen installatie. Het is afhankelijk van het type vloerverwarming waar je voor kiest, hoe lang het verder gaat duren.

Natbouw of droogbouw: Droogbouw systemen voor de vloerverwarming zijn iets duurder in de aanschaf en installatie, maar leveren wel flinke besparingen voor het energieverbruik op. Natbouwsystemen zijn weer iets goedkoper in de aanschaf en installatie, maar het nadeel is dat je pas na 4 of 5 weken de verwarming voor het eerst kunt gebruiken.

Offertes vergelijken

Wil je goedkoper uit zijn, dan is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen. Zo kom je tot de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Volgens onderzoek kan je door meerdere offertes aan te vragen 10 tot 40% besparen op de aanschaf- en installatieprijs van de vloerverwarming. Bereken je voordeel door de tabel te raadplegen.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.