De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming tot 120m2

Alle kosten voor vloerverwarming tot 120m2
Vloerverwarming werd voorheen vooral gebruikt als bijverwarming van specifieke ruimtes in je huis, maar het is ook mogelijk om vloerverwarming aan te schaffen als totaaloplossing. Vloerverwarming heeft namelijk unieke kenmerken die er voor zorgen dat je flink kunt besparen op je energieverbruik, maar ook kunt genieten een gezondere leefomgeving en meer comfort. Voor vloerverwarming met een oppervlakte tot 120m2 is het goed mogelijk om vloerverwarming te installeren als hoofdverwarming en daarvoor bestaan al helemaal interessante mogelijkheden en voordelen.

Mogelijkheden

Met een oppervlakte van 120m2 biedt de vloerverwarming vooral mogelijkheden om als hoofdverwarming te fungeren, zeker als je bedenkt dat het gemiddelde Vlaams huishouden 95 m2 aan vloeroppervlak heeft. Hoofdverwarming kan de centrale rol van radiatoren als verwarming van het huis gaan overnemen. Enkele negatieve eigenschappen van de radiatoren verdwijnen daarmee, want radiatoren zorgen voor hoge stookkosten en het type warmte dat er vanaf komt is ongezonder en ongelijker verdeeld over de woning.

Hoofdverwarming zorgt ervoor dat elke ruimte in het huis op dezelfde wijze wordt opgewarmd en overal een gelijkmatige temperatuur is. Daarbij liggen kosten om op te warmen een stuk lager, is de warmte die het afgeeft gezonder en heeft vloerverwarming ook een unieke isolerende mogelijkheid. Je ervaart dus zowel op persoonlijk als op financieel gebied veel voordelen van de vloerverwarming.

Kostenopbouw

Vloerverwarming kent vier vaste factoren die de uiteindelijke kostprijs van de vloerverwarming bepalen.

  • Materiaalkosten: Alle kosten voor het systeem van de vloerverwarming. Je kan kiezen voor een voordelige uitvoering zoals frezen, maar ook voor een totaal nieuwe dekvloer. Materiaalkosten bepalen voor 48% de kostprijs van vloerverwarming.
  • Arbeidskosten: Bedrijven hanteren doorgaans verschillende uurtarieven voor het werk dat wordt uitgevoerd door hun specialisten. Vergelijk daarom meerdere offertes en bepaal de termijn waarvoor de klus af moet zijn. Zo weet je of de voorwaarden van de offerte passen bij je budget. Dit is 45% van de totaalprijs.
  • Afvoerkosten: Alle kosten die gemaakt worden bij het opruimen van puin, gebruikte materialen en eventuele verwijdering van elementen uit huis (radiatoren).
  • Voorrijkosten: Deze worden niet al te vaak meer apart genoteerd door het bedrijf. Bekijk wel of in de offerte iets staat beschreven over mogelijk hogere kosten als het bedrijf een behoorlijke afstand moet rijden om bij je thuis te komen.

Extra kosten die gemaakt kunnen worden hebben betrekking op natbouw of droogbouw. Natbouw is iets goedkoper in de aanschaf en installatie, maar heeft tijd nodig om te mogen worden gebruikt. Droogbouw is daarentegen iets duurder in de aanschaf en installatie, maar je hebt wel meer profijt van dit systeem in de vorm van energiebesparing. Daarnaast is het type vloerverwarming als hoofdverwarming iets duurder binnen de materiaalkosten, omdat de warmteslangen uit het systeem dichter tegen elkaar komen te liggen. Je hebt dus meer warmteslangen nodig voor hetzelfde oppervlak ten opzichte van bijverwarming.

Prijsindicatie vloerverwarming tot 120m2

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 120 m2 €1400
Uitgebreide bijverwarming 120 m2 €1900
Hoofdverwarming 120 m2 €2500

Let wel: Vraag offertes aan, hierdoor kan je op de aanschaf- en installatiekosten soms tot 40% besparen. Daarnaast is er altijd ruimte om te onderhandelen met diverse bedrijven, ook na ontvangst van de eerste offerte.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.