De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming tot 100m2

De kosten voor vloerverwarming tot 100m2
Vloerverwarming is steeds vaker terug te vinden in woningen. Niet verwonderlijk, want vloerverwarming heeft grote voordelen ten opzichte van andere warmtebronnen. Zo heb je meer comfort in huis, zet je grote stappen in de isolatie van je huis en bespaar je flink op de stookkosten. Deze duurzame investering kan je vergelijken met een investering in zonnepanelen, je gaat het in de loop van de jaren terugverdienen. Vloerverwarming met een oppervlakte van 100m2 is ideaal voor elk huishouden en vooral de optie voor hoofdverwarming is dan zeker aan te raden.

Wat is bij- en hoofdverwarming?

Je kunt bij vloerverwarming kiezen tussen drie vormen. Je kan vloerverwarming gebruiken als bijverwarming, zoals in de badkamer of keuken. Hierbij heb je minder hoge materiaalkosten, omdat warmteslangen mogen worden gelegd met meer ruimte tussen elkaar (20 centimeter). Daarnaast heb je uitgebreide bijverwarming, zoals in de woonkamer of garage. Dit zijn iets grotere oppervlakten, waarbij de warmteslangen iets dichter op elkaar komen te liggen (15 centimeter).

Tot slot heb je nog de vloerverwarming als hoofdverwarming. Alle andere warmtebronnen worden uit het huis verwijderd en de diverse ruimtes van het huis worden alleen nog verwarmd door de vloerverwarming. De materiaalkosten zijn in deze vorm het hoogste, omdat warmteslangen op 10 centimeter van elkaar komen te liggen, zodat optimale warmteverdeling over de gehele ruimte ontstaat.

Kostenopbouw

  • Materiaalkosten: De meeste kosten komen voort uit de materiaalkosten, dit is 48% van de totaalprijs, waardoor je hier het meeste kunt besparen door diverse offertes aan te vragen.
  • Arbeidskosten: De tarieven die bedrijven rekenen voor het uurloon van gespecialiseerde installateurs. Bekijk goed wat er binnen je budget en de termijn van installatie past, dit staat allemaal in de voorwaarden van een offerte.
  • Afvoerkosten: Puin en gebruikt materiaal dat moet worden opgeruimd en afgevoerd.
  • Voorrijkosten: Worden niet altijd meer in rekening gebracht, tenzij een bedrijf circa 30 kilometer of verder moet rijden om bij je huis te komen voor de installatie.

Garantie

Op de volgende vormen van garantie heb je recht, wanneer je zaken doet met een gespecialiseerde partner.

  • Gevolgschade op afvoerslangen: 10 jaar garantie
  • Verdeler: 5 jaar
  • Thermostaat en pompschakelaar: 2 jaar

Prijsindicatie voor vloerverwarming tot 100m2

Hieronder vind je de prijsindicatie voor de diverse typen vloerverwarming. Het gaat om een gemiddelde prijs, waarbij de keuze voor natbouw, droogbouw, infrezen en matten nog verschil kan maken. Vloerverwarming met een oppervlakte van 100m2 is overigens ideaal om te gebruiken als hoofdverwarming.

Enkele prijsvoorbeelden:

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 100 m2 €1250
Uitgebreide bijverwarming 100 m2 €1500
Hoofdverwarming 100 m2 €2100

Offertes vergelijken en geld besparen

Het budget dat je paraat moet hebben voor de aanschaf en installatie van vloerverwarming kan wellicht afschikken. Bedenk je wel dat de investering zichzelf in de vorm van besparing op het energieverbruik zeker gaat terugverdienen en extra comfort ook zeer prettig is. Vraag offertes aan om voor jezelf een gunstige prijs af te dwingen, zo kan je al snel 10% tot soms wel 40% besparen.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.