De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming onder tegels

Een vloerverwarming is allang geen noviteit meer. Het is een verwarmingssysteem wat al vanaf het begin wordt gebruikt onder tegels. Een tegelvloer zal namelijk van zichzelf altijd koud aanvoelen en een vloerverwarming voegt daar een stuk behaaglijkheid aan toe. Het is dan ook goed om samen met tegels op je vloer te kiezen voor een vloerverwarming. Kies je voor een nieuwe inrichting van je badkamer, dan is het een goed idee om ook hier de radiatoren te laten verwijderen en te kiezen voor een vloerverwarming.

Meerdere beschikbare systemen vloerverwarming

Op het moment dat je een vloerverwarming laat aanleggen heb je de keuze uit meerdere systemen. Zeker bij tegels is de keuzemogelijkheid enorm uitgebreid We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • In cement gegoten vloerverwarming. Een vloerverwarming kan je aanbrengen in nat cement. Je laat dan de buizen aanleggen terwijl het cement iets daarna wordt gegoten. Denk eraan dat je wel gelijk de vloer kan laten aanleggen wanneer het cement droog is, maar dat je wel een week of 8 moet wachten voordat je de vloerverwarming ook daadwerkelijk kan aanzetten. De vloer moet namelijk geheel kunnen uitharden voordat de vloerverwarming wordt aangezet. Wacht je niet, dan is het mogelijk dat er scheuren in je vloer komen te zitten door het krimpen en uitzetten van de leidingen.
  • Krimpmatten. Een ander systeem om de tegelvloer te voorzien van een vloerverwarming is krimpmatten. Dit is een heel eenvoudig aan te leggen systeem. De krimpmatten worden met elkaar verbonden waardoor een mat ontstaat tussen de ondervloer en de tegelvloer in. Vervolgens kunnen de tegels met een onderlaag over de krimpmatten heen worden aangelegd. Je kan krimpmatten gebruiken voor een systeem wat met water werkt om te verwarmen maar ook voor een systeem wat met elektriciteit werkt.
  • Leidingen infrezen. Een systeem wat letterlijk nogal wat stof doet opwaaien is het infrezen van leidingen. Dit gebeurt in de ondervloer, voordat de uiteindelijke tegel laag er overheen wordt aangebracht. De leidingen infrezen kan bij ieder oppervlak, maar het gaat het gemakkelijkste in bijvoorbeeld een grote ruimte zoals de woonkamer.
  • Laat het geheel rusten. Een tegelvloer met een vloerverwarming is een mooie combinatie. Voor veel mensen is de verleiding dan ook groot om het systeem direct na het aanbrengen van de tegels aan te zetten. Dit is niet aan te raden. De ondergrond moet kunnen werken, net als het materiaal wat over en tussen de vloerverwarming in zit. Je zal minimaat 6 tot 8 weken moeten wachten voordat je de vloerverwarming aanzet. Zet daarna geleidelijk de vloerverwarming aan. Zo kan alles wennen aan de vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.