De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming onder tapijt

In het verleden was een vloerverwarming een systeem wat je standaard onder plavuizen aantrof. Het werd gebruikt om te voorkomen dat je met koude voeten over je plavuizen heen zou moeten lopen. Wanneer je echter kijkt naar moderne huizen zie je dat vloerverwarming onder elke soort vloerbedekking kan worden aangelegd, dus ook onder tapijt.

Er zijn dan wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Welk type ondervloer kies je?

Wanneer je een tapijt laat aanleggen zal je ook altijd te maken krijgen met een ondervloer. Niet iedere ondervloer is even goed te combineren met vloerverwarming. Een vloerverwarming van harde platen is sowieso al niet aan te raden voor een combinatie met vloerverwarming. De harde platen zullen de warmte niet goed geleiden. Beter is het om voor een zachte ondervloer te kiezen. Deze zal de vloerverwarming beter geleiden. Wil je het echt honderd procent zeker weten, informeer dan bij de leverancier of de fabrikant van de ondervloer hoe het zit met warmtegeleiding.

Welk type vloerverwarming kies je?

Een vloerverwarming in combinatie met tapijt kan met redelijk wat soorten vloerverwarming worden gecombineerd. Feit is dat tapijt niet echt dik is en dat er dus geen topprestatie op het gebied van vermogen van de vloerverwarming moet worden geleverd. Je kan dus het beste kiezen voor vloerverwarming op rollen. Dit is al een soort van ondertapijt laag die je onder je ondertapijt kan installeren. Houd er altijd rekening mee dat je de mat niet tussen de ondervloer en het tapijt in legt. Dit zou voor brandplekken kunnen zorgen.

Wat voor type tapijt heb je?

Tapijt is leverbaar in meerdere soorten.

  • Gesloten onderkant tapijt. Je hebt bijvoorbeeld tapijt wat een heel gesloten onderkant heeft. Dit kan een onderkant van schuimrubber zijn. Deze onderkant kan gemakkelijk smelten wanneer er tapijt op wordt gelegd. Daarnaast zal tapijt met een gesloten onderkant de warmte nauwelijks doorgeven. Gevolg is dat de vloerverwarming nauwelijks zin heeft.
  • Open onderkant tapijt. Er zijn ook tapijtsoorten met een open structuur aan de onderkant, Deze tapijtsoorten zijn uitstekend te combineren met een vloerverwarming. Vaak geven fabrikanten en winkels het aan wanneer een bepaalde soort tapijt goed te combineren is met vloerverwarming. Twijfel je tijdens je zoektocht, schroom dan niet om informatie op te vragen bij de leverancier.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.