Vloerverwarming repareren

Bij een verwarmingssysteem dat helemaal onder je vloer is aangebracht is het een nachtmerrie als er wat mee gebeurt. Toch krijgen veel mensen ermee te maken dat hun vloerverwarming kapot gaat en dat deze gerepareerd moet worden.

Hoe ontdek je dat een vloerverwarming kapot is?

Een vloerverwarming heeft een bepaald gesloten systeem onder de vloerbedekking en zal als deze kapot gaat opeens de druk verliezen – alleen als je een systeem hebt dat op de cv-ketel zit aangesloten. Je ziet op de ketel dat er opeens 1 tot 1,5 bar wegvalt. Dit is het moment om alarm te slaan.

Wat kan er kapot gaan aan een vloerverwarming?

Wanneer er een buis verstopt raakt zal deze kunnen scheuren waardoor het water kan ontsnappen. Een verstopping in de buis kan door van alles komen. Het zou zelfs een stukje bouwpuin kunnen zijn wat ooit in de leiding is geraakt en vervolgens door het leidingensysteem heen getransporteerd is. In dat geval moet er een monteur komen om je vloerverwarming te repareren.

Hoe gaat de monteur te werk?

De monteur die langs komt heeft thermografische apparatuur bij zich. Hiermee zal hij de hele vloer centimeter voor centimeter scannen en onderzoeken. Uiteindelijk zal hij het lek vinden waarna de reparatie kan beginnen. Wanneer de locatie van het lek is ontdekt zal de monteur de vloerbedekking op die plek loshalen (indien mogelijk). Echter komt er vaak breekwerk aan te pas. Hierna zal hij de leiding repareren of desnoods vervangen.

Voorkom dure reparaties

Een vloerverwarming laten repareren is een kostbare aangelegenheid. Ook hier geldt dan ook: voorkomen is beter dan genezen. Je kan dure en tijdrovende reparaties voorkomen door periodiek onderhoud aan je vloerverwarming te laten uitvoeren. Je kan hiervoor een onderhoudsbedrijf inschakelen en een periodiek abonnement afnemen.

Vind de beste expert

Ontvang offertes van specialisten