De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming onder PU vloer

Tijden veranderen en met de tijd verandert ook onze smaak voor een soort vloerbedekking. Een vloersoort die je in het verleden vooral bij garages zag, maar absoluut niet in woningen, was de PU vloer. Een PU vloer staat voor een polyurethaan vloer. Dit is de opvolger van de epoxy vloer. Een epoxy vloer is een vloer die gegoten wordt in je huis en die uit verschillende materialen kan bestaan. Daarnaast is een PU vloer altijd in heel veel woonstijlen toe te passen. Een woonstijl waarbij PU vooral werd gekozen is de industriƫle woonstijl.

Een PU vloer met vloerverwarming voor wie graag ruimte heeft

Heb jij een huis waarin je graag alle ruimte voor jezelf hebt, dan is een vloerverwarming voor jou de ultieme oplossing. Je zal echter goed moeten kijken naar de vloer die je kiest. Een PU vloer is er in meerdere uitvoeringen. De Epoxy vloer is de goedkoopste variant. Je moet er echter rekening mee houden dat Epoxy niet geschikt is voor vloerverwarming. De vloer is namelijk te stug om te worden gecombineerd met leidingen van een vloerverwarming. Deze leidingen hebben de neiging om te werken en daar is geen ruimte voor. Een gebarsten vloer en een gebarsten vloerverwarming zullen het resultaat zijn.

Welke PU vloer is te combineren met een vloerverwarming?

Ga je voor een PU vloer met een vloerverwarming, dan zal je moeten kiezen voor de nieuwste soort PU vloeren. Deze vloeren zijn namelijk flexibeler van structuur wanneer ze eenmaal zijn gedroogd dan de oude Epoxy vloeren. Een vloer van dit type kan dan ook prima worden gecombineerd met een vloerverwarming. Denk er echter wel aan dat je de vloer redelijk constant van temperatuur houdt om scheuren in de vloer te voorkomen. Een constante temperatuur van 30 graden is redelijk comfortabel. Het is ook de standaard instelling voor een PU vloer.

Een cementgebonden vloer

In de range van gietvloeren kom je ook de cementgebonden vloer tegen. Cement is een materiaal wat warmte eigenlijk totaal niet geleidt. Het is dan ook om die reden dat een vloerverwarming met een cementgebonden vloer een no go is.

Een troffelvloer of steentapijt

Een gietvloer die heel modern is, is het steentapijt. Dit is een vloer met een open structuur. Dit heeft als gevolg dat warmte vanuit je vloerverwarming gemakkelijk door de vloer heen omhoog kan trekken. Een vloer van dit type is dan ook een heel goede combinatie met een vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.