De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming nieuwbouwwoning

De kosten voor vloerverwarming in een nieuwbouwwoning
Betrek je binnenkort een nieuwbouwwoning of ben je van plan een nieuwbouwwoning te laten maken, dan ben je ongetwijfeld wel eens geconfronteerd met de vraag of je ook kiest voor vloerverwarming. In steeds meer nieuwbouwhuizen komt dit systeem te liggen, het is dan ook een duurzame oplossing die je in de toekomst geen windeieren gaat leggen. Voor nieuwbouwwoningen zijn alle mogelijkheden voor vloerverwarming mogelijk, maar bepaalde typen vloerverwarming hebben toch wel een streepje voor als het gaat om energiebesparing. Wat zijn de kosten van vloerverwarming in een nieuwbouwwoning?

Prijsopbouw vloerverwarming

Als je vloerverwarming neer gaat leggen, dan krijg je te maken met vier vaste factoren die de prijs gaan bepalen. Het is bij het maken van een keuze belangrijk om meerdere ijzers in het vuur te houden. Vraag daarom meerdere offertes aan, zodat je een gunstige prijs voor jezelf kan bepalen, eentje die past bij je budget.

  • Materiaalkosten: Hebben de grootste invloed op de uiteindelijke prijs (48%). Je kan hier de grootste winst halen als je uit meerdere offertes de voordeligste kiest.
  • Arbeidskosten: Verschillen in details. Circa 45% van de kostprijs van vloerverwarming komt hier echter weg, dus stel een termijn vast zodat je uit de offertes kunt opmaken hoeveel je uiteindelijk kwijt bent.
  • Afvoerkosten: De prijs die je betaalt voor een service die het bedrijf vaak biedt. Dit is de afvoer van puin en gebruikte materialen. Je kan op deze 5% van de kostprijs besparen door dit zelf op je te nemen.
  • Voorrijkosten: Hangen af van de afstand tussen jou en het bedrijf. Vaak worden de voorrijkosten echter al meegerekend in de arbeidskosten.

Welke opties zijn er?

Met een nieuwe woning heb je veel voordeel met het oog op vloerverwarming, je kan namelijk volledig zelf beslissen welk systeem je in huis gaat plaatsen. Er bestaan verschillende interessante vloerverwarmingssystemen.

  • Elektrisch: Dit type vloerverwarming kan los functioneren van de centrale verwarming. Het is echter niet de meest energiezuinige optie.
  • Warm water: Veel vaker wordt gekozen voor warm water. Deze optie werkt vooral goed in combinatie met een pompschakelaar tegen lage kosten. De pompschakelaar reguleert de toevoer van warm water naar de warmtebuizen, maar dit doet enkel als het echt nodig is. Mocht overdag niemand thuis zijn, dan blijft de temperatuur dus stabiel. De warmtepomp staat uit zodat er geen energie kan worden verspeeld. Tevens gaat de opwarming van de ruimte door middel van water gestaag, wat beter is voor de gezondheid.
  • Vloer: Vloerverwarming werkt beter op speciale vloeren, zoals een gietvloer. Dit geeft tevens een modern uiterlijk aan je huis.

Prijsindicatie vloerverwarming in nieuwbouwwoning

Er is rekening gehouden met een oppervlakte van 100 m2 voor de nieuwbouwwoning, maar deze kan verschillen. Het belangrijkste is echter het systeem van de vloerverwarming. Een elektrisch vloerverwarmingssysteem is in aanschaf circa €200 euro goedkoper dan de traditionele warmwater systemen. Echter ga je in de toekomst niet zoveel bezuinigen, terwijl warm water systemen jaarlijks boven de €100 euro bezuinigen. Zie ook pagina vloerverwarming prijzen.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.