De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming onder laminaat

Vloerverwarming was van oudsher een verwarmingssoort die je onder stenen vloeren aantrof. Het is pas sinds de afgelopen jaren dat steeds meer vloerbedekkingen gecombineerd worden met vloerverwarming. Een heel populaire vloerbedekking vandaag de dag is laminaat. Het is dan ook de wens van veel woningeigenaren om een laminaatvloer met een vloerverwarming te combineren. Je hoort hier wisselende verhalen over.

Fabels rondom vloerverwarming i.c.m. laminaat

Rondom vloerverwarming en laminaat doen hardnekkige fabels. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Een vloerverwarming wordt veel te heet om te worden gecombineerd met laminaat. Door het materiaal van laminaat – hout en samengeperst papier – wordt verondersteld dat deze brandbare combinatie niet te combineren is. Dit is niet zo. Laminaat kan je onder behoorlijk wat omstandigheden goed combineren met vloerverwarming.
  • Een vloer van laminaat heeft een te hoge warmtewerking. Een vloer van laminaat kan een behoorlijk hoge warmtewerking hebben waardoor deze isolerend werkt. Dit is echter niet bij alle vloeren het geval. Daarom is het prima mogelijk om laminaat te combineren met vloerverwarming, alleen niet met alle soorten laminaat.

De feiten

We hebben voor je gekeken naar de feiten van de combinatie vloerverwarming en laminaat en kwamen tot de volgende bevindingen:

  • Een vloerverwarming op rol is de beste combinatie met laminaat. Wil je een vloerverwarming laten aanbrengen in combinatie met laminaat, dan zijn daar speciale rollen voor beschikbaar die je kunt gebruiken. Deze rollen zien eruit als een soort elektrische deken en dat is ook precies hoe ze werken.
  • Er zijn speciale ondervloeren voor de combinatie van laminaat met vloerverwarming. Een ondervloer heeft vaak een hoge isolatie factor. Aangezien je de vloerverwarming aanlegt onder de ondervloer moet je erop letten dat de ondervloer geen hoge isolatie factor heeft. Anders zal de warmte net zo hard worden geblokkeerd.

Aandachtspunt

De meeste mensen kopen hun laminaat en ondervloer nog altijd in de bouwmarkt. Daar tref je twee standaard typen ondervloeren aan. Het gaat in dat geval om goudkleurige en zilverkleurige rollen. Deze rollen isoleren de warmte te sterk waardoor het onder het laminaat blijft broeien. Het is dan ook beter om bij de speciaalzaak aan te geven dat je een laminaatvloer wil combineren met vloerverwarming. De leverancier kan je er dan alles over vertellen.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.