De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming koeling

In het verleden was een vloerverwarming een systeem wat je enkel in grote luxe villa’s aantrof. Dat had zo zijn redenen. Een vloerverwarming was namelijk een systeem wat nogal omvangrijk en log was. Het produceerde bovendien een hoop lawaai onder het functioneren en zorgde er enkel voor dat de marmeren vloer in het huis op een enigszins acceptabele temperatuur bleef. Hoe anders is het tegenwoordig. De vloerverwarming wordt in steeds meer normale woningen aangebracht. Het is een systeem wat in elke ruimte van het huis toe te passen valt. Daarbij komt het feit dat de vloerverwarming multifunctioneel is geworden.

Waar je een vloerverwarming voor kan gebruiken

Een vloerverwarming kan je uiteraard nog altijd gebruiken om een woning te verwarmen. Het systeem wordt ingezet om bijvoorbeeld de badkamervloer op een aangename temperatuur te houden waardoor je niet gelijk met koude blote voeten door het huis hoeft te lopen. Daarnaast is het een systeem wat de woonkamer indirect goed verwarmt. De warmte wordt via de vloer aan je voeten afgegeven wat ervoor zorgt dat je hele lichaam goed op temperatuur blijft.

Een vloerverwarming in de zomer

Radiatoren staan in de zomer in je huis doorgaans maar wat niks te doen. Een zomer is nooit echt zo koud dat er verwarming moet worden aangezet. Je zou dan ook denken dat een vloerverwarming in de zomermaanden net zo weinig nut heeft. Daar kan je je zomaar in vergissen. Een vloerverwarming in de zomermaanden is namelijk heel aantrekkelijk door de verschillende standen waar je deze op kan instellen.

Je huis koelen met een vloerverwarming

Het is een heel goed idee om met de koele stand van je vloerverwarming je woning te koelen in de zomermaanden. Een thermostaat kan vaak al vanaf een graad of 12 worden ingesteld. Daardoor heb je een heerlijk koele vloer tijdens een hittegolf. Weersta maar eens de verleiding om op een echt bloedhete dag languit op je vloer te gaan liggen.

Het kostenplaatje van koeling

Nu zou je natuurlijk kunnen gaan roepen dat koelen met je vloerverwarming zonde van de energie is. Ook daar zal het je verbazen. Een vloerverwarming die je op een heel lage stand instelt om koelte door het huis te verspreiden is minder kostbaar dan bijvoorbeeld een ventilator of een airco installatie. Een warme zomer kom je dus prima door met een vloerverwarming. Moet jij nog een systeem laten aanleggen, dan is het vroege voorjaar of het begin van de zomer een prima idee om dit te doen. Je profiteert dan gelijk van alle eigenschappen van een vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.