De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming jaren ’30 woning

De kosten voor vloerverwarming in een jaren ‘30 woning
Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn jaren ’30 woningen zeer modern, zowel van binnen als van buiten. Het gaat hierbij om prachtige vrijstaande woningen met een authentieke uitstraling. Een jaren ’30 woning lijkt op de oude woningen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, maar is van alle gemakken en moderne snufjes voorzien uit het nu. Bijna alle dan, want vloerverwarming ontbreekt vaak nog. Vloerverwarming kan echter wel veel positieve effecten hebben op je woning, zowel persoonlijk als financieel.

De mogelijkheden van vloerverwarming

Een vloerverwarming kent veel eigenschappen die je blij zullen maken. Wist je namelijk dat vloerverwarmingen vaak worden geïnstalleerd in combinatie met een optimale extra isolatie? Hierdoor blijft de warmte beter hangen in je huis, waardoor je minder hoge stookkosten hebt. Je kan er zelfs voor kiezen om vloerverwarming door je hele woning te leggen. Enkele voordelen hiervan zijn:

  1. Gezonder leefklimaat: De vloerverwarming geeft een aangenamere warmte af dan de gebruikelijke radiatoren. Dit komt mede omdat radiatoren veel meer warmte nodig hebben vanuit de centrale verwarming, vaak wel tot 90 graden. Vloerverwarmingen werken vaak op warm water en hebben minder moeite om op te warmen, ‘slechts’ 40 tot 50 graden. Hierdoor ontstaat gezondere luchtcirculatie en minder kans op condens in de woning.
  2. Energiezuinig: Uit het vorige voorbeeld; hoe minder stookkosten, hoe lager het energieverbruik, hoe lager de energierekening. Zo kan je jaarlijks meer dan 100 euro bezuinigen op je energierekening, als je eenmaal de duurzame investering in vloerverwarming hebt gedaan.
  3. Meer ruimte: Met vloerverwarming als hoofdverwarming kan je eindelijk die ouderwetse radiatoren verwijderen. Zo hou je meer ruimte over en voelt je woonkamer direct een stuk groter aan.

Hoe ziet een gemiddelde jaren ’30 woning eruit?

Jaren ’30 woningen zijn nog altijd ongekend populair, ook als nieuwbouwwoning. De strakke lijnen aan de buitenkant, met gevarieerde onderdelen. Schuine daken, afgewisseld met horizontale belijningen. Een jaren ’30 woning heeft verder van binnen ongeveer dezelfde oppervlakte als een vrijstaande woning, gemiddeld 160 m2. Dit is belangrijk om te weten bij de aanschaf van vloerverwarming, omdat dit mede bepaalt waarvoor je kiest.

Bij- of hoofdverwarming

Kies je voor hoofdverwarming, dan laat je in je hele huis vloerverwarming leggen en dan wordt dit ook de centrale warmtebron. De kosten hiervoor liggen hoger, omdat de warmtebuizen dichter op elkaar dienen te liggen voor optimale warmteverdeling. Voor bijverwarming is dit een ander verhaal. In dat geval kies je voor vloerverwarming náást radiatoren, waardoor je het skelet van de warmtebuizen breder op kunt zetten.

Offertes vergelijken en een prijsindicatie

Vraag voordat je een vloerverwarming gaat leggen in je jaren ’30 huis eerst meerdere offertes aan. Zeker in nieuwbouwwoningen liggen alle opties voor vloerverwarming nog open, dus je kan alle kanten op. Bedrijven zijn geneigd voor grotere projecten te willen onderhandelen over de prijs uit een offerte. Je kunt door goed te vergelijken zomaar 20 of 30% besparen op de kosten van vloerverwarming. Een prijsindicatie van vloerverwarming in een jaren ’30 woning zie je hieronder.

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 160 m2 €1775
Uitgebreide bijverwarming 160 m2 €2400
Hoofdverwarming 160 m2 €3025

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.