De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming onder een houten vloer

Een houten vloer is een klassieker onder de vloerbedekkingen. Het is een keuze die je maakt om er jarenlang plezier van te hebben. Op het moment dat jij een houten vloer gaat combineren met bijvoorbeeld een schuifpui of een serre is het een aantrekkelijk idee om een vloerverwarming aan te laten leggen. Dit zijn namelijk situaties waarin je geen zichtbare radiatoren in je huis wil hebben staan. We hebben gekeken naar de mogelijkheden van vloerverwarming onder een houten vloer. We noteerden ook aandachtspunten.

Is vloerverwarming onder een houten vloer nodig?

Het allereerste wat we willen benoemen is het feit dat vloerverwarming onder een houten vloer niet in alle situaties nodig is. Een houten vloer is namelijk van zichzelf al redelijk warm. Wordt het echter winter, dan blijft het noodzakelijk om de verwarming aan te zetten. Een vloerverwarming onder een houten vloer kies je dan ook vooral bij speciale bouwtechnische aangelegenheden die we al noemden.

Pas op met temperatuurschommelingen

Een houten vloer is van zichzelf heel gevoelig voor temperatuurschommelingen. Je zal er dan ook goed aan moeten denken dat een houten vloer een redelijk stabiele ondertemperatuur moet hebben. Zou je dit niet doen, dan gaat het hout bij iedere keer dat jij de thermostaat hoger of lager draait werken met alle gevolgen van dien. De vloer zal krom gaan staan door de aanwezigheid van vloerverwarming terwijl dit niet nodig is.

Pas op met isolerend laminaat

Ga je vloerverwarming combineren met een vloer van laminaat, dan kom je al snel tot de conclusie dat het vechten tegen de bierkaai is. Een vloer van laminaat kan namelijk geïsoleerd zijn. In dit geval kan je maar beter kiezen voor normale radiatoren of voor een ander soort houten vloer of laminaatvloer.

Hoe vochtgevoelig is het hout van je vloer?

Ga je een parket vloer leggen en wil je die combineren met vloerverwarming? Informeer dan eerst hoe vochtgevoelig de vloer is. Een houtsoort die heel gevoelig is voor vocht zal sneller gaan krom staan bij een vloerverwarming met temperatuurschommelingen. Kies dus altijd voor een houtsoort die minder gevoelig is voor vocht. Denk bijvoorbeeld aan eiken, merbau en teak. Een paar voorbeelden van hout die heel gevoelig zijn voor vocht zijn beuken, essen, robijn en maple. Wil je een parketvloer kopen samen met een vloerverwarming maar twijfel je over de geschiktheid, vraag het dan aan de leverancier.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.