De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Convectoren

Verwarming is er in alle soorten en maten. Je hebt de traditionele radiatoren. Daarnaast heb je de vloerverwarming. Een verwarmingssoort die iets minder populair is tegenwoordig, is de convector. Deze verwarming wordt ook wel de convectorput genoemd. De convectorput is een specifieke verwarming die we nader zullen toelichten.

Convector; de middenweg

Een convector is een verwarming die je onder de grond aanbrengt. Vandaar de roepnaam ‘convectorput’. Een convector is een systeem wat je onder de grond, bij voorkeur op de plek waar anders de radiator had gezeten, aanbrengt. De warmte komt dus niet vanaf een bepaalde hoogte, maar vanuit de grond je huis binnen. Toch is het geen indirecte warmte zoals bij een vloerverwarming wel het geval is. Je spreekt van directe warmte die vanuit een rooster in de grond komt. Voor mensen die een vloerverwarming zouden wensen maar daar simpelweg geen gelegenheid voor hebben is een convector de meest ideale oplossing.

Een verwarming bij een serre of schuifpui

Laat jij bij je huis een serre of een schuifpui aanbouwen? Dan kom je al snel voor de volgende vraag te staan; ‘waar zitten de radiatoren’. Een heel goede vraag van de aannemer, want de radiatoren in je huis kan je niet zomaar verwijderen. Je zal er altijd iets voor in de plaats moeten nemen om je woning te voorzien van de hoognodige warmte. Een convector is in dat geval wellicht een geschikte verwarming.

De keuze tussen een convector en een vloerverwarming

Een convector is een aparte verwarmingssoort, en je zou de werking gemakkelijk kunnen verwarren met die van een vloerverwarming. We geven een aantal verschillen tussen een convector en een vloerverwarming waardoor jij gemakkelijker kan kiezen.

Convector Vloerverwarming
Gemakkelijk achteraf in te bouwen in je vloer. Er hoeft slechts vooraan bij je gevel een gedeelte van je vloer te worden verwijderd waarna de convectorput wordt geplaatst. Desgewenst kan de bak van de convector ook op pootjes worden geplaatst waardoor een soort lage radiator effect ontstaat. Niet achteraf in te bouwen in je vloer. Voordat je een vloerverwarming gaat aanleggen zal je eerste de hele vloer moeten verwijderen. Een vloerverwarming kan niet boven de grond worden geplaatst door de constructie.
Directe warmte in je huis. Een convector geeft door het rooster warmte af naar boven toe. Hierdoor ontstaat een warme luchtstroom boven je vloer. Indirecte warmte in je huis. Een vloerverwarming geeft een indirecte warmte af in je huis waardoor de hele vloer warm aanvoelt. Je voeten worden warm en daardoor wordt de rest van je huis ook warm.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.