De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming boerderij

Kosten voor vloerverwarming in een boerderij
Woon je op een boerderij, dan heb je waarschijnlijk een behoorlijk woonhuis naast je stallen. Boerderijen staan bekend om hun statische aanblik van buiten en ruimte in verschillende ruimtes van het huis. Wil je meer comfort creëren in je boerderij, dan is de optie voor vloerverwarming ideaal. Met het oog op duurzaamheid ben je tevens aan het juiste adres. Je kunt daarbij voor vloerverwarming alle kanten op in je boerderij, zelfs in de stallen.

Meer weten over de verschillende kosten voor vloerverwarming in je boerderij, lees dan snel verder.

Kostenopbouw

Bij een vloerverwarming zijn vier factoren verantwoordelijk voor de prijs die je uiteindelijk gaat betalen. Binnen de prijs zijn de voornaamste kosten voor het materiaal en de arbeidskosten. De kosten kunnen worden beperkt door meerdere offertes aan te vragen bij professionele installatiebedrijven.

  1. Materiaalkosten: Zijn voor 48% verantwoordelijk voor de kostprijs van de vloerverwarming. Hier kan je dan ook de beste besparing realiseren, als je er om denkt om diverse offertes goed te vergelijken.
  2. Arbeidskosten: Wat minder goed te onderhandelen valt, zijn de arbeidskosten (45% kostprijs). In deze fase dien je een keuze te maken voor de termijn waarbinnen de vloerverwarming er komt te liggen, het type vloerverwarming en daarnaast de tarieven die verschillende bedrijven in hun offerte neerleggen.
  3. Afvoerkosten: Dit zijn de kosten die je maakt als je het bedrijf de achtergebleven rommel rond de werkplaats laat opruimen. Het gaat om puin en gebruikte materialen die moeten worden afgevoerd, dit kan je in principe ook zelf doen.
  4. Voorrijkosten: Deze worden tegenwoordig minder snel in rekening gebracht. Reden daarvoor is dat voorrijkosten vaak inbegrepen zijn bij de arbeidskosten. Wil je echter de extra voorrijkosten voorkomen, dan kan je het beste kiezen voor een bedrijf uit de regio.

Vloerverwarming in de boerderij

Je kan vloerverwarming op verschillende plekken van de boerderij aanleggen. Allereerst heb je het woonhuis, dit is vaak een grotere ruimte dan de gemiddelde woning. Omdat de meeste boerderijen 100 jaar of ouder zijn, ligt er onder het oppervlak waarschijnlijk een oude en dikke betonlaag. Er zijn doorgaans twee mogelijkheden om hier vloerverwarming in te plaatsen.

  1. Infrezen: Je kan de bestaande vloer behouden en hier door middel van frezen groeven maken in de vloer in de vorm van een slakkenhuis. Hierin komen de warmteslangen van de vloerverwarming te liggen. Dit is een relatief snelle en voordelige manier van installatie, omdat je de oude vloer gewoon kunt behouden. Dit scheelt zeker voor de grote oppervlakten van een boerderij veel werk.
  2. Matten:Kies je voor de tweede optie, dan staat je meer werk te wachten. Vaak hebben de vloeren in een boerderij op één etage al een oppervlakte van 100 m2, waardoor de hele vloer verwijderen lastig is. Je kan er dan voor kiezen om matten te leggen bovenop de bestaande vloer. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je direct je boerderij isoleert. De kosten zijn overigens wel hoger dan bij infrezen.

Prijsindicatie

Het is lastig aan te geven wat de oppervlakte is van een gemiddelde boerderij. Daarom staan in onderstaande tabel meerdere oppervlaktes. Zo kan je zelf inschatten hoeveel kosten er zijn verbonden aan de aanschaf en installatie van vloerverwarming. Onderstaande tabel is een weergave voor infrezen.

Dient als: Oppervlakte
100 m2
Oppervlakte
150 m2
Oppervlakte
200 m2
Bijverwarming €1300 euro €1775 euro €2200 euro
Uitgebreide bijverwarming €1650 euro €2175 euro €2800 euro
Hoofdverwarming €2250 euro €2800 euro €3350 euro

Vergelijk prijsopgaven

Laat je de klus over aan een gespecialiseerd bedrijf, vraag dan meerdere offertes aan, zodat je een gunstige deal te kunt maken. In een offerte staan altijd vaste prijzen en extra opties genoteerd, waardoor je jouw budget aan kunt passen op de mogelijkheden. Bedrijven willen over offertes vaak nog onderhandelen.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.