De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerverwarming onder betonvloer

Een betonvloer is een vloer die je voorheen vooral zag in garage bedrijven. Niet zo heel verwonderlijk, want het is een vloer met een strak en industrieel karakter. De huidige trend op het woongebied heeft ervoor gezorgd dat de industriƫle betonvloer zich nu voortzet in jouw woonkamer. De smaak voor vloeren is aan het veranderen. Gelukkig is de verwarmingsindustrie flexibel genoeg om mee te veranderen.

Hoe sterk is een betonvloer?

Bij een betonvloer denk je gelijk aan een massieve en stevige vloer die je niet zomaar kapot krijgt. Dat is echter schijn die bedriegt. Een betonvloer is namelijk heel gevoelig voor temperatuurschommelingen. Een plotselinge warmte onder een betonvloer kan ervoor zorgen dat er een scheur in de vloer komt die zich daarna lastig laat herstellen. Wil jij een betonvloer en wil je die bovendien combineren met een vloerverwarming? In dat geval zal je goed moeten informeren wat je mogelijkheden zijn.

Alles draait om de opbouw van de vloer

Laat je een betonvloer plaatsen, dan is er een aantal stappen wat doorlopen moet worden voor het beste resultaat. De uiteindelijke betonvloer is de laatste stap van het hele traject. Wil jij een vloerverwarming laten aanleggen, dan zal je onder de betonvloer een krimpmat moeten laten aanleggen voor het beste resultaat. Een krimpmat bestaat uit meerdere onderdelen die met elkaar verbonden worden. Boven de krimpmat moet je een ruimte vrij laten. De betonvloer moet immers de gelegenheid krijgen om te werken. Bij warmte zet de betonvloer uit, bij kou krimpt hij in.

Een thermische onderbreking

Of een betonvloer genoeg ruimte heeft om te werken hangt af van de aanwezigheid van een thermische onderbreking. Dit is een zone die wordt afgebakend door uitzettingsvoegen. Op deze manier heeft de vloer de gelegenheid om te werken en heeft de vloerverwarming de gelegenheid om uit te zetten en te krimpen onder het gebruik.

Lange opwarmtijd

Een betonvloer is een dikke vloer. Ga er maar vanuit dat er ongeveer 18 cm dikte aan vloer in je huis komt te liggen. Een vloer met een dergelijke dikte moet de tijd krijgen om op te warmen. Je zal dan ook wel een aantal dagen bezig zijn om een betonvloer goed op een acceptabele temperatuur te krijgen. Het voordeel is wel dat je met warme voeten over een betonvloer kan lopen. Dit zou zonder vloerverwarming niet mogelijk zijn.

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.