De website www.kosten-vloerverwarming.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vloerverwarming appartement

Kosten voor de installatie van vloerverwarming in een appartement
Woon je in een appartement? Ook dan zijn er mogelijkheden om een vloerverwarming aan te leggen. De vloerverwarming zorgt ervoor dat je geen koude voeten meer hoeft te krijgen, het geeft je algeheel meer wooncomfort en kan ook nog eens zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Ook als eigenaar van een appartementencomplex kan je kiezen voor een investering in vloerverwarming, omdat alle appartementen hierdoor meer waarde krijgen. Dit komt onder andere omdat je dan recht hebt op een duurzaam oogmerk. Wat zijn de kosten voor de aanleg van vloerverwarming in één appartement?

Hoe ziet een appartement eruit?

Appartementen hebben een heel ander uiterlijk en zijn van binnen ook behoorlijk anders dan gebruikelijke woningen. Zo heeft een appartement in de meeste gevallen maar één etage, maar dat is voor de aanleg van de vloerverwarming helemaal geen probleem. De gemiddelde oppervlakte van een appartement in de koop- en huursector is 105 m2. De oppervlakte van een appartement is belangrijk met het oog op de installatie van een vloerverwarming, dit kan namelijk op diverse manieren.

De opbouwkosten van vloerverwarming

Vier elementen bepalen de uiteindelijke kostprijs van vloerverwarming (aanschaf en installatie door een professioneel bedrijf).

  1. Materiaalkosten: Dit zijn aanschafkosten en bepalen voor 48% de totaalprijs van de vloerverwarming. Het is goed mogelijk om hierbinnen te bezuinigen op de kosten, bijvoorbeeld door meerdere offertes aan te vragen of te onderhandelen.
  2. Arbeidskosten: Hier is het minder goed mogelijk om te onderhandelen. Het gaat om uurtarieven die bedrijven vaststellen, ook met het oog op loonkosten van hun personeel. Kies daarom uit meerdere offertes een redelijke prijs.
  3. Afvoerkosten: Zowel de zaak als jij zelf kan dit voor rekening nemen. Het is wel vervelend werk, dus vaak doen bedrijven dit voor je. Afvoerkosten staan voor het puin en gebruikte materiaal dan je na de klus moet opruimen.
  4. Voorrijkosten: Worden niet meer zo vaak in rekening gebracht. Het gaat over de afstand tussen jou en het bedrijf, is dit meer dan 30 kilometer, dan is de kans groot dat er wel een bedrag over de aanschaf en installatie heen komt.

Mogelijkheden voor een appartement

Omdat appartementen vaak boven elkaar zitten, zijn de mogelijkheden voor de installatie van vloerverwarming beperkter. Je kunt bijvoorbeeld moeilijk een hele vloer eruit halen, wel kan je met beleid een nieuw vloerdek bovenop de oude leggen. Dit kan onder andere met matten, waardoor de isolatie ook sterk wordt verbeterd. Daarnaast kan je kiezen voor infrezen, waarbij groeven worden gemaakt in de bestaande betonvloer. Hierin komen dan de warmteslangen te liggen.

Prijsindicatie vloerverwarming in appartement

Een appartement kan dus niet op iedere mogelijke manier vloerverwarming leggen, maar er zijn nog steeds voldoende opties. Vraag altijd meerdere offertes aan als je graag een gunstige prijs wilt betalen. Vergelijken van offertes kan je alvast 40% doen besparen op de uiteindelijke kosten. Hieronder een prijsindicatie voor een appartement.

  Oppervlakte Prijsindicatie
Bijverwarming 105 m2 €1265
Uitgebreide bijverwarming 105 m2 €1525
Hoofdverwarming 105 m2 €2130

Wat kost vloerverwarming?

Benader vloerverwarming experts in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.